Tervetuloa blogiini! Toivottavasti viihdyt ja jätät käynnistä jälkesi kommentin muodossa.

sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Asustehuivi...

Tyär kaipaili tässä taannoin itellensä ohutta kaulahuivia, mitä voisi pitää sisälläkin. Aattelin, että mohairista tällainen tulisi ihan kivasti. :P Ei se nyt ihan niin mennykkään. Ostin kaksi kerää luonnonvalkoista Rose Mohairia ja kattelin lehdestä kivan ohjeen. Ohjeessa oli kaunis pitsikuvio. Ei muutako tekemään... just! Olin jo tekemässä toista kertaa pitsikuviota, kun aattelin, et ei tää kuvio nyt sitten niin kaunis ollukkaan. Jotenkin ne kuviot tuli liian peräkkäin ja oli sitä aika työläs tehäkki. Joten ei kun purkuun. 

No sitten näin Sirpan tekemän tuubihuivin Silmukat Solmussa -blogissa. Kyselinkin millaisella ohjeella kuvio on tehty. Päätin sitten yrittää samalla mallilla. Loin 40 silmukkaa ja aloin kutoa. Noh! Jonkin verran kudottuani ja pinnan jo hyvin näkyessä, mietin, että ei tää nyt ihan samalta näytä kuin Sirpalla. Oli hieman tiukemman näköistä ja "raidat" näkyi tosi hyvin. Ei muutako takasin surffailemaan ja kattomaan, että miten se nyt sitten tehtiin. Ohje oli 2 oikein yhteen ja langankierto. Mä olin tehny just toisin päin, langankierto ja kaks yhteen. Siitä ihan oikeesti tuli erilainen pinta. Vaikka mun järkeen ei kyllä käynyt et miksi.

Ei muutako purkuun jälleen. Mutta sitten sainkin oikean näköistä aikaiseksi. Ja tyärki oli kääntäny mielensä tuubihuivin puoleen. Tällainen siitä sitten loppupeleissä tuli.

Tässä valmis työ koko pituudessaan.

 
 Työn pinta lähempää.


 TUUBIHUIVI
Lanka: Novita Rose Mohair
Puikot: Nro 6
Ohje: Silmukat Solmussa- blogista


Mallikoira mallaa ja poseeraa. :D

Oli kyllä mun makuun työläs tehä, syy isoissa puikoissa ja ohut lanka. Puikon kärki ois voinu olla hiukka terävämpi ni ois voinu olla ehkä hieman helpompaa. Mutta en ihan heti kyllä tällaista työtä puikoille ota. Jos näitä tuubihuiveja tekee lisää niin suunnittelin jo tehä sitten minisalomonin solmuilla. :P

8 kommenttia:

 1. Kaunis muhkea huivi! Malli on ihana:D

  VastaaPoista
 2. Tosi kaunis !
  Tuota pitää kokeilla... noin helppoa ja näyttävä pinta :)

  VastaaPoista
 3. Näyttääpä nätiltä! En kyllä ihmettele, jos sinulla on purkukestävyys ollut koetuksella, Rose mohair (ja varmaan mikä tahansa muukin mohairlanka)on ainakin omien kokemusteni mukaan aika hankala purkaa..

  VastaaPoista
 4. En löydä ohjetta, voisitkohan auttaa?

  VastaaPoista
 5. Minna: nyt pitäisi löytyä tuosta kuvan alla olevasta linkistä blogiin. Näinhän se menee: 2 oikein yhteen,langankierto, 2 oikein yhteen ja langankierto jne.Joka kerroksella (oikealla ja nurjalla) tätä.

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. En kyllä nyt tarkkaan muista mut jotain 25 silmukkaa.

   Poista

Kommentit tuovat iloa!