Tervetuloa blogiini! Toivottavasti viihdyt ja jätät käynnistä jälkesi kommentin muodossa.

sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Kauniita kukkasia

Reilun viikon metänistutusreissu takana. Eilettäin palailtiin kotiin "mökiltä" pohjoisesta. Siellä sattui olemaan kauniit ilmat, mitä nyt alkuun oli hieman viileämpää. Juhannuksena olikin sitten jo lämmintä ja sitä lämmintä riitti koko viikon.

Mökin pihalla alkoivat jo vanhat perennakasvit kukkia oikein urakalla viikon aikana. Tässä hieman kuvasaldoa.

Tornionlaakson ruusu


Niin kauniit vaaleanpunaiset kukat. Ja paljon.
 Minulla on kotona omalla pihallakin tätä Tornionlaaksonruusua, vaan se on vielä pieni ja kärsi vähän kun jouduin sen siirtämään, ettei kuki ainakaan tänäkesänä. 


Juhannusruusu


Näitä Juhannusruusupuskia on parikin kappaletta mökin pihapiirissä ja aivan valtavasti niissä olikin nuppuja, kuten ylemmästä kuvasta näkyy. Läheskään kaikki ei ehtiny aueta vielä. Tämäkin ruusu löytyy myös kotipihalta ja oli kukkinut meidän poissaollessa.  Tämän punaisena kukkivan pensaan nimeä en tiedä. Jos joku tietää niin voisi valaista kommentin muodossa myös minua. Äitillä on tällainen samanlainen pihallaan, vaan siinä on paljon vaaleemman punaiset kukat entä tässä. Toissakesänä ukki otti ja leikkas tämän pensaan aivan tyveltä poikki. Mutta nyt se onkin paljon paremman näköinen, mitä aiemmin. 


Valamon ruusu.

Tämä valamonruusu on mökin pihalla jotain kaksimetrinen pensas. Tosin siinä ei vielä ollut auenneita kukkia kuin muutama. Ja tätäkin ruusua löytyy myös kotipihalta. 

Akilleija 
 Mökin seinänvierusta vanha vanha kukkapenkki on päässyt "hieman" villiintymään. Siinä kasvoi mm. tämän väristä Akilleijaa. Lisäksi oli tummemman violettia sekä vaaleenpunaista. 

Jättiunikko
Villiintyneessä kukkapenkissä on myös muutama jättiunikko, vai millähän nimellä tämä oikeasti tunnetaan...


Isäntä sai metät istutettua, 12 500 tainta. Tänä kesänä pääsin kuin koira veräjästä tästä istutushommasta. =) Ens kesänä tosin ottaa istuttamista samanmoinen määrä. Istutusalueet on onneksi lähempänä ja ojitettuja, toisin kuin tämän kesän alueet. Nyt oli vain laikutettu ja kuulemma hieman haasteellista istutusta. Mutta toivotaan, että taimet lähtee hyvään kasvuun ja lapsilla on hamassa tulevaisuudessa metsää, mistä tehdä puita.

Mitään valmista ei viikon aikana tullut. Tuli enemmän pyörittyä kartanolla kuin istuttua käsitöiden parissa. Sukkaa pukkaa, vaan onkohan se lie sitten se toisen sukan syndrooma, joka nyt vaivaa. =) Jospa mä saan sen tehtyä...

1 kommentti:

  1. Minä jo pelästyin tuosta ensimmäisestä tekstistä, että SINÄ olet ollut näillä helteillä metsänistutus hommissa. Onneksi tuosta lopusta selvisi että se onkin isäntä :)))
    Ihania kukkia , etenkin tuo ensimmäinen ruusupensas !

    Voihan paksusti ja pysy varjossa :D

    VastaaPoista

Kommentit tuovat iloa!