Tervetuloa blogiini! Toivottavasti viihdyt ja jätät käynnistä jälkesi kommentin muodossa.

maanantai 21. toukokuuta 2012

Ullakon tyhjennystä

Käsitöiden saralla aika hiljaista. Noo... sen verran sain aikaseksi, että lainasin kirjastosta muutaman käsityöaiheisen kirjan. Löysin sieltä kivan ohjeen vauvalle, ja varmaan se onkin sitten työn alla seuraavaksi. Jahka saan ostettua siihen langat. 

Juups. Kävimmä pitkän viikonlopun reissun pohjosessa. Siellä sitten perjantaina oli hyvä keli (ei ötököitä vielä), joten päätimmä tyhjentää kuistin päällä olevan pikku-ullakon. Sinne on vuosien saatossa kertyny lähinnä vaatetta ja oli siellä matonkuteitakin ja lankoja.

Isäntä nakko tavaraa ullakon ikkunasta peräkärryyn ja minä sitten kävin pikaisesti laatikoita ja pussukoita läpi. Jokaikisessä oli kuitekin käynyt pieniä vilistäjiä kantaen jostain linnunsiemeniä ym. siemeniä. Niitä oli siis jokapaikassa. :/ 

Pari hienoa "retro" löytöä kuitenki tehin. =)

Lival - valaisin

Tällainen metallinen hyvin yksinkertainen kattolamppu löyty. Netistä googletettuna näitä on myyty ainaki Anttilassa 1977. Tämä jäi vielä mummolaan, mutta ehkä se löytää paikan vaikkapa tulevasta Pirpanan huoneesta. Jääpii nähtäväksi. Lampussa oli merkkikin vielä paikallaan.

Sitten löysin pari hienoa lapsenlakkia.  =)


Tästä vihreestä tuli heti mieleen vanhimman pikkusiskoni nuorempi poika. Laitoinki heti kuvaa siskolle. Saapii vaan nähdä sopiiko tämä pikkumiehelle. Tämä vihree on kyllä ihan reilummasti isompi kuin tuo seuraavassa kuvassa oleva punainen. Kangas tässä vihreessä on liukasta enstexiä. 


Tämä punainen sopikin sitten meidän omalle Pirpanalle. Hieman oli vielä reilu, varmasti syksyllä just hyvä. Vaikka on tämä jo Pirpanan päässä keikkunut. :) Tässä kangas on ihan tavallisen punaista vakosamettia ja tästäkin lakista löyty Fredriksonin merkki.

Muistan kun mun kaksospikkuveljillä oli tämmöset sillon 80-luvulla. Ja mulla itellä on ollu samantyylinen punainen mutta lierillä oleva lakki aikanaan.

Kaikki muu nyt meni sitte kaatopaikalle. Loput vaatteet oli niin huonossa kuosissaan, ihme ku niitä on yleensäkään varastoitu. Ei niistä ois pesemälläkään tullu mitään. Vielä on ison ullakon tyhjennys jossain vaiheessa. Siellä ei taida olla juuri muutakun vanhoja sängyn runkoja ja yks iän vanha sohvaryhmä. Mut tyhjentää seki pitää ja imuroida. Sielläkin on nimittäin hiiret mellastaneet siemeniensä kanssa.

Mutta nyt tää taitaa painua iskemään kädet multaan tuonne auringonpaisteeseen Pirpanan nukkuessa. Hyvää viikonalkua!!!
4 kommenttia:

  1. Hienot löydöt! Muistan kun mullakin oli tuollainen samettilakki, vähäks hieno:)

    VastaaPoista
  2. Ihana tuo lamppu . Ja nuo lakit, muistan tuon mallin :D

    VastaaPoista
  3. Ullakoiden tonkiminen ja siivoaminen ona aina kivaa. Joskin ne hiirien ja muiden mellastajien jäljet tuo siihen oman jännityksensä, mutta aarteiden mahdollisuus korvaa sen kyllä moninkertaisesti!

    VastaaPoista

Kommentit tuovat iloa!