Tervetuloa blogiini! Toivottavasti viihdyt ja jätät käynnistä jälkesi kommentin muodossa.

sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Hiihtolomalla

oltiin vaikka mullahan ei varsinaisesti sellaista ollukkaan. ;) Vaan on mulla seuraavat kaks viikkoo lomaa sentäs. Kävimmä pohjosessa oleilemassa viikon verran. Pakkaskelejä oli, vaan onneks päiväksi aina lauhtu siihen n. -10 asteeseen. Ja pääosin ihan mukavan aurinkoisia kelejäki oli. Seuraavassa vähän kuvia reissusta. 


Ensinnäki lainasimma naapurista kelekkaa viikoksi. Sillä ajaa huruuttelimma kyllä. Tässä kuvassa minä ja Pirpana. Pirpana ei alkuun tykänny yhtään koko kelekasta. Huuon kans oli pikkumatkan kyytillä. Reessä sitte istu minun sylissä ni jopahan siitäki kuoriutu melekonen kelekkailija. Loppuviikosta kun menimmä pihalle niin neiti oli ensimmäisenä menossa kelkkaan istumaan.


Rimpula sai juosta kyllyytensä eestä hangessa. Kelekan ja lelun perässä. Koiruus on himokelekkailija hänkin. Tänään muuten on Rimpulan 8-vuotissynttärit. :D Kyllä se vanhaki jaksaa. Nyt se sitte makaaki seuraavat kaks viikkoo, eikä kehtaa ku pakolliset liikkua. :D



Kevät keikkuen tulevi... vai mitensoli? Ainaki räystäät tippu vettä ku päivän mittaan aurinko porotti. 


Mäenlaskussaki käytiin kun sisko perheineen oli myöskin mummolareissulla viikon. Pulkka ja liukurit luisti hyvin, vaikka pakkasta olikin reilu kymmenen. 

Tehin minä viikon aikana käsitöitäkin. Seuraavassa mekko, josta jo edellisessä postauksessa oli vähän pientä kurkistusta. 


LAPSEN NEULEMEKKO
Koko n. 98cm
Lanka: Novita seiskaveikka valkea ja pastelliraita.
Puikot nro 4
Malli: Novita Kevät 2013-lehti (mukaellen)

Lehden ohjeesta poikkesin mekon yläosaan reikäkerroksen. Ajattelin siihen laittaa väreihin sopivan nauhan. Sitä en ole vielä hankkinut kylläkään, niin se nyt näistä kuvista nyt sitte puuttuu. 


Helmaan tuli kiva siksak -kuviointi kaventamalla ja lisäämällä silmukoita. Värien puolesta raidoitus tuli itestään Raita-langasta ja valkean langan vuorottelulla. Tämä oli helppo ja suht nopea tehdä. Tosin tää menee kaappiin vielä odottelemaan, kun tää oli vielä hieman liian iso meän Pirpanalle. 


Mutta mekko taitaakin mahtua sitten aika pitkään kunhan hieman neiti kasvaa. :)

Lisäksi alottelin menomatkalla pohjoseen autossa lapasia. Törmäsin facebookin Neulonta-ryhmässä Aili-lapasiin ja pitihän niitäkin sitten kokeilla tehä. Ja malli olikin mieluisa. 


AILI-LAPASET
Koko: naiselle
Lanka: Novita seiskaveikka luonnon valkea ja viininpunaraita.
Puikot: 3.5
Malli: Ulla-neulelehti verkossa


Toiseksi viimeisenä päivänä kävimmä pilkkiretkellä läheisellä lammella. Ja saatiin sieltä saalistakin. :)


Olit niin pieniä, ettei kelevanneet koiruudellekkaan. :) Semmosia tällä erää... Kotona sitte jatkuu remppahommat. Huhhuh!


6 kommenttia:

  1. Ihana siksak-mekko! :) Minäkin olen aikeissa tehdä itselleni samanmoisen, kunhan saan ensin nykyisen tekeleeni valmiiksi. Vähän eri väreillä toki ja ohjetta soveltaen.

    VastaaPoista
  2. Kiva mekko! Tarkoitus olisi kummitytölle tehdä samanmoinen:)

    VastaaPoista
  3. Kyllä on kaunis mekko. Hyvä kun siinä on kasvunvaraa. On teillä ollut aurinkoiset lomasäät :)

    VastaaPoista
  4. Mukavia lomakuvia! Lunta on täälläkin ja pukeutuminen töihin hiukan haastavaa, kun aamuisin huitelee lämpötila -20 asteessa ja iltapäivällä on hädintuskin pakkasen puolella.

    VastaaPoista
  5. Jopas onkin kaunis mekko. Tuo valkoinen sopii hyvin malliin.
    Rauhallista Pääsiäistä.

    VastaaPoista

Kommentit tuovat iloa!