Tervetuloa blogiini! Toivottavasti viihdyt ja jätät käynnistä jälkesi kommentin muodossa.

torstai 15. syyskuuta 2011

Kaurahyvää puolukasta

Niinkuin tuossa edellisessä postauksessa jo mainitsin niin tehin vielä puolukoista piirakkaa. Ohje löyty netistä joltain blogisivulta, jota nyt en kuolemaksenikaan muista. Mutta ohje oli seuraavanlainen:

Kaura-mustikka (puolukka) piirakka 
pellillinen

6 dl kaurahiutaleita
4 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
4 tl vaniljasokeria
3 dl sokeria
4 kananmunaa
3 dl piimää
150 g margariini- tai voisulaa

Päälle:
400 g mustikoita (puolukoita)
(2 rkl perunajauhoja jos mustikoita)

Muruseos:
100 g voisulaa
2 dl sokeria
5 dl kaurahiutaleita

Sekoita pohjan kuivat aineet ja lisää kananmunat, piimä ja rasva. Sekoita tasaiseksi. Kaada leivinpaperilla vuorattuun uunipellille. Lisää marjat ja marjojen päälle muruseos.

Paistetaan 200 asteisessa uunissa n. 30 min. 



Ohjetta jouduin hieman muokkaamaan kun ei ollu piimää, niin käytin kermaviiliä purkin sekä lorautin lisäksi hieman maitoa. Muruseosta tulee runsaasti, en ehkä laittaisi seuraavalla kerralla ihan noin paljon kaurahiutaleita muruseokseen. 3 dl voisi olla riittävä. 

Piirakka oli tosi hyvää ja aika täyttävää, joten saa leikata aika pieniksi annospaloiksi. Ja kerrankin meikäläisen tekemä piirakka oli paksumpi kuin lätty. :D

Ei muutaku kokeilkaapa reseptiä ja nauttikaa!

Vielä ed. postaukseen viitaten. Sain eilen käytyä lisää lankaa. Sitä vaaleenpunaista. Työ siis jatkukoon. Meinasi kaupassa jo tuskanhikeä puskee kun vaaleenpunaisen langan hylly oli TYHJÄ! Hieman aikaa siinä äimistelin, kunnes iskin silmäni toiselle hyllylle lankojen alle. Sieltä löytyi vielä just 3 kerää. Ehkä kaks riittää, mutta otin varuilta kolme ellei. 

Niin ja meillä tosiaan tehään lappapuuroa (siis puolukka-mannapuuro), etelämpänä taidetaan syödä vispipuuroa ja jossain olen kuullut syötävän myös vatkapuuroa. :D Rakkaalla lapsella on monta nimeä.

3 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta. Otin ohjeen talteen.

    VastaaPoista
  2. Hyvän näköistä ja kuuloista herkkua :)

    VastaaPoista
  3. Hyville marjapiirakan ohjeille on kyllä aina tilausta. Sinulle on ruusulähetys blogissani:)

    VastaaPoista

Kommentit tuovat iloa!