Tervetuloa blogiini! Toivottavasti viihdyt ja jätät käynnistä jälkesi kommentin muodossa.

maanantai 11. kesäkuuta 2012

Puutarhahommeleita

Jonkin verran on ehtiny tuolla pihallakin mellastaa. Etupihan riippapihlaja sai tuet viimesyksynä ja alusta on tarkoitus kattaa kivillä ja ehkä jollain matalalla kasvilla. Tässäpä hieman kuvia.Pihlajan juurella kasvoi Ruusujuuri, josta laitoin Facebookin puutarhapalstalle. Mä en itse ole ko. kasvista koskaan tykänny. Se on ihan kaunis kun se on tuolleen matala kuin ylemmässä kuvassa. Sitten kun se kesän mittaan kasvaa korkeammaksi se muuttuu myös rumemmaksi. Noo, facebookissa sille olis ollu montakin ottajaa. Yksi sen kävi sitten kaivamassa tuosta kokonaisuudessaan omalle pihallensa. :D

Puun juuri on edelleen paljaana. Odottelee hiekkaa, katekangasta ja kiveä...


Kasvimaalla on myös mellastettu. Maahan on nostettu nurmikosta ylemmäs sellaisilla isoilla pyöreillä puilla, jotka on ikävä kyllä aika lahonneet. Kasvimaan reunassa on neljä viinimarjapensasta ja näiden takana pari riviä mansikkaa. Mansikan viereen tuli sitten nämä uudet kuviot. 

Lähtötilanne on aika karu... Maa on ollu nyt ainaki neljä jollei viisikin vuotta ihan koskemattomana. Ja kuten kuvasta näkyy, siellä kasvoi sammalta, heinää, koivua, mäntyä, pajua ym. ym. Kuorin maasta mullan näkyviin lapiolla. Ja iskin isännän työmaalta tuoman laatikonreunan maahan.
Aika jännä kun samaisia laatikoita näky olevan paikallisessa myymälässä myynnissä kasvatuslaatikoksi !!!30 euron!!! hintaan. Huh! Laatikossa ei ole pohjaa ollenkaan, kulmissa on saranat, joten sen saa myös kätevästi läjään. Nää on kuulemma jotain tukijuttuja kun raksalle tuodaan tavaraa. 


 Tässä näkyykin marjapensaita ja mansikkarivistöä hieman.

Laitoin katekankaan laatikon pohjalle ja siihen päälle multaa ja hieman kasvuturvetta myöskin sekoitin siihen. Näihin sitten kylvin vähän salaattia, porkkanaa, hernettä, retiisiä ja kehäkukkaa. Maalle on ilmestynyt näiden laatikoiden lisäksi vielä kolme uuttakin laatikkoa, jotka odottelevat jatkokäsittelyä. Laittelen sitten myöhemmin lisäkuvia, jahka saan niitä otettua ja maan valmiiksi. Näissä kuvissa se on vielä alkutekijöissään. Vaan on siellä jo kaikki siemenet itäneet ja nousseet jo pintaan. :D

Tämmösiä! Mutta nyt met suuntaamma Pirpanan kanssa pian neuvolakäynnille ja viemään Piikan linkkarille, joka viepii kohti pohjosta.


3 kommenttia:

  1. Minullakin oli monta vuotta tuollaisia puulaatikoita. Mutta sitten muurahaiset alkoivat tehdä pesiään siihen puuhun. Ja muutama vuosi sitten tein harkoista muuraamalla samanlaiset lavat :)

    VastaaPoista
  2. Rakennuksilta ja muista jämäpaikoista löytää kyllä varsinaisia aarteita. Katselin tässä taannoin Pinterestistä mitä kaikkea esimerkiksi kuorma-lavoista saa aikaan ja todella, niistä saa aikaan vaikka mitä: http://kiertoidea.blogspot.fi/2012/06/kuormalavat-kierratys-pallets-recycling.html

    VastaaPoista
  3. Kiitos Mari kliivian hoito-ohjeista :)

    VastaaPoista

Kommentit tuovat iloa!