Tervetuloa blogiini! Toivottavasti viihdyt ja jätät käynnistä jälkesi kommentin muodossa.

maanantai 12. joulukuuta 2011

Lumihiutaleita...

...on putoillu taivaalta aika runsain mitoin viikonlopun aikana. Aivan huippua! Tosin meikäläisen mittapuulla alkaa jo riittää tuo lumen määrä. :D 

Pari lumihiutaletta syntyi myös virkkuukoukulla. Kas tässä!LUMIHIUTALEKORVIKSET
Malli: oma
Lanka: Novita virkkauslanka lumivalkea
Koukku: Nro 1.25
Lisäksi korviskoukku sekä muovikristallihelmi.
 


 Tää korvisidea on tullu vastaan useammassakin blogissa. Nää on tehty omalla mallilla. Kovetin korun liima-vesi seoksella. Nää oli kyllä tosi kevyet ja ihan sopivan kokoisetkin. Näitä voi tulla vielä lisää kun noita koukkuja vielä muutama oli jäljellä ja valmistuu aika nopeaan. 

Täällä on nyt lunta tosiaan ihan riittämiin. Viikonloppuna joutui kolailemaan muutamaan otteeseen. Nyt viimeyönä ei sentään ole satanu vaan vetäny taivaan selvään. Pakkasta oli aamu kasilta -7.2 ja nyt siellä on jo -10.2. Pirpanan puin lämpimästi makuupussiin ja pukkasin kartanolle päikkäreille. Nyt tuolta itkuhälyttimestä kuuluu jostain naapuritalosta tohinoita. Lauria ja Ottoa siellä huudellaan syömään. :D Välillä sieltä kuuluu lapsen itkuakin ja kun on menny omaa nukkujaa kattomaan niin sieltä ei olekkaan kuulunu mitään. Pitää näköjään tarkasti huolehtia ettei lähetin jää päälle päikkäreiden jälkeen epähuomioissa ku nuin selvästi kuuluu naapureiden touhut. :P

Joulua on kotiin hieman laiteltu. Verhot vaidettu alakerran olkkariin ja keittiöön. Väri tietenkin punainen, mikäs muu. Valoja on siellä sun täällä. Mä tykkään näistä metallisista ikkunatähdistä. 
Tää on mun suosikki!

Tähti on kuparin värinen joten valo loistaa punaisena.
Hyvänä kakkosena tulee tämä kullan värinen hieman pienempi tähti.


Ulkosalle on eksynyt yksi valosarja ovenpieltä koristamaan. Sarja on kierretty katajan- ja kuusenoksien ympärille. 


Siinä kun kameran kanssa iltasella heilasin niin tuli myös kuvattua jotain muuta. 


Nämä poron sisnanahasta tehdyt tossut on tullut joskus muinoin arpaijaisvoittona porokisoista. Kohta taitavat mahtua Pirpanalle. 
Ja nämä ainaki tulee parinvuoden sisällä taas käyttöön.


Ovat nyt seinällä koristeena kun käyttäjät on kasvaneet jo isoiksi. Ja saavat ollakin vielä koristeena hetken aikaa. Lisäksi seinältä löytyy vielä meikäläisen vanhat valakkotossut ja äitin tekemät paulat. Ja näkkyyhän tuossa reunassa vähän mun ite tekemää lapinvyötäkin.


Nämä karvakengät ei ole enää käyttökuntoset. Näitä tuli piettyä nii paljon että pohjat on melkein puhki, eikä kantapää enää oikein tarennut pakkasella. Nyt on sellaiset harmaat karvakengät käytössä ja eri paulat. Kohtapahan niitä taas tarvii kun tulee pakkaset. Jotku muuten puhuu näistä tossuista nutukkaina, vaan meijän perällä net on karvakegät. Valmistettu siis poron koipinahasta.

Jahas! Tässä kyllä mukavasti aika vierähtää teidän kaikkien blogeja lukiessa, mutta nyt pitää lähtä kattoon joko tuo uuni meni mettään. Laitoin nimittäin tulet leivinuuniin ku oli nuin kovasti pakkasta. Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!

5 kommenttia:

 1. Kateeksi käy teidän luminen maisema! Espoossa ihan musta maa,vettä vaan sataa lähes joka päivä :(
  Ihania nuo sinun valosi,ja pienet kengät ovat aivan tosi suloisia! Mukavaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
 2. Kauniit korvikset ja nuo on nopeita tehdä. Voit tehdä erivärisinä, muuhun vaatetukseen sopimaan.
  Meillä taitaa lumet sulaa tällä viikolla :(

  VastaaPoista
 3. Eipä ole lunta täälläkään, joten lumitähtiä täytyy hankkia virkkuukoukun avustuksella. Samoissa puuhisa siis ollaan oltu:)Mulla on myös noita korvakoruja koukkuja vaile valmiina lähdössä keskiviikon myyjäisiin.

  VastaaPoista
 4. Hienot korvikset =) Huomasinkin ne sun korvissa ja piti monta kertaa sanomani, että hienot! mutta en muistanut sitten sanoa =)

  VastaaPoista

Kommentit tuovat iloa!